vrijdag 16 oktober 2015

Fun with Food - part 4

Gisteravond weer met vriendjelief uit eten geweest (via de Albert Heijn-restaurantactie. Jaja, cheap, plebs, bla bla, maakt me allemaal niet uit!) bij Bar Spijker in Arnhem.

Het restaurant ligt ontzettend verscholen. Je moet weten dat het daar zit, of al van plan zijn er te gaan eten, want na een dagje shoppen in Arnhem bijvoorbeeld, bedenk je niet díe straat/hoek van de stad in te wandelen om een restaurantje te zoeken.. Daarbij komt dat de entree van het restaurant nogal apart is. Grote houten deuren, tot op het plafond voorzien van glas, die omlijst worden door nog meer glas in houten kozijnen. Zonder gordijnen of iets ervoor. Gevolg: het is redelijk koud/tochtend binnen, je valt ontzettend op als je binnen komt (mede omdat het restaurant zelf een meter lager ligt dan de deur) en je hebt ruim zicht op de straat, en de straat dus ook op jou.

Onze jassen werden netjes aangenomen en weggehangen, we mochten gaan zitten waar we wilden en bestelden een drankje. Ik wilde een droge witte wijn en kreeg toen netjes de wijnkaart aangeboden. Vriendjelief ging voor een Grimbergen Blond. Bokbier hadden ze (nog) niet, eerst moest een ander fust leeg zijn. Jammer.

Ondanks dat we hier kwamen eten via de Albert Heijn-actie, mochten we gewoon kiezen uit het standaard menu, minus één voorgerechtoptie. Buiten dit menu bestelden we nog een 'lavas met dips' vooraf. Lekker warm turks brood met hummus, pesto en tapanade. Niet heel bijzonder, maar zeer smakelijk. Ik ging vervolgens voor de knolselderijsoep vooraf, vriendjelief voor de rosbief. Erg lekker! Mooie hoeveelheid ook. Als hoofd koos ik voor de makreel met ratatouille en mijn tafelgenoot ging voor de kalfswang. Wederom érg lekker en mooi gepresenteerd. Wat ons opviel was dat ze hun credo zeer goed nakomen: vers, biologisch en ecologisch. Zo proeft het namelijk ontzettend! Heel puur, heel eerlijk, heel echt allemaal. Geen opsmuk op je bord.
Na het hoofdgerecht, waar we toch echt al goed vol van zaten, namen we nog een dessert. Ik ging voor de ganache van chocolade en vriendjelief voor de hangop. Heeel vullend beide, maar wederom érg lekker en mooi bereid.

Maar los van al deze heerlijkheden, waren er wel wat kleine puntjes die nog wat verbeterd zouden kunnen worden. Het restaurant schommelt mijns inziens namelijk een beetje tussen correcte klasse en gezellig hip. Deze klasse was bijvoorbeeld terug te zien in het prachtige en stijlvolle interieur, de ontvangst en het vertrek: onze jassen werden teruggegeven en ons werd zelfs de hand geschud. Maar qua omgang met klanten probeerden ze juist (een enkele serveerster helaas ietwat gemaakt) heeel hip te zijn. Te merken aan het erg familiair doen, te opdringerig een voorafje voorstellen, etc. Verder wist de mannelijke ober bijvoorbeeld prima hoe een glas met logo neergezet moet worden, maar beide vrouwelijke serveersters leken hier geen weet van te hebben. Bij elke gang werd eerst bij vriendjelief het bord voorgezet, terwijl 'dames gaan voor' toch niet zo moeilijk is. Bij de servering van de borden werd ook niet verteld wat er voor ons neergezet werd. Tuurlijk weten we dat wel, maar het is wel netjes het toch nog even te melden. Twee gasten of medewerkers gingen herhaaldelijk buiten, recht voor de ingang van het restaurant, staan te roken. Of het nou medewerkers of gasten zijn; spreek men daar op aan. Een goed restaurant laat geen mensen recht voor de deur roken. Roken is niet hip.
Kleine puntjes dus, maar als je écht klasse wilt uitstralen, dan zijn die kleine dingetjes juist die het 'm doen. Over kleine puntjes: bij de frietjes bij het hoofdgerecht zat standaard mayonaise. Vind ik netjes. Geen geneuzel over mayo bijbestellen voor € 0,50.. :)

Maar eerlijk is eerlijk, ergens heb ik het gevoel dat ik helemaal geen punt kan maken over het onwennige 'hippe' van Bar Spijker. Ik val namelijk zelf niet onder de hippe doelgroep ben ik bang. En vriendjelief ook niet. Om ons heen zaten enkel.. tja.. hele hippe mensen! Jongens in superskinny jeans met ruige baarden. Meiden in van die rare blokjassen met de nieuwste kapseltrends. Net modellen allemaal. En daar zaten wij, twee 'gewone mensen'.. Dus tja, wat wij misschien een beetje raar vinden, vindt de doelgroep van Bar Spijker juist geweldig! Die entree bijvoorbeeld; wij wisten ons niet snel genoeg van dat 'podium' af te druipen, terwijl de andere gasten er echt even een momentje van maakten. Eén andere gast ging zelfs even tijdens het eten een kort telefoongesprekje voeren op dat podium! Hip..

Kortom, Bar Spijker is bovenal een mooi vormgegeven en erg lekker restaurant, waar ze verstand hebben van goed, puur eten. De kleine minpuntjes kunnen bovendien makkelijk verholpen worden. Maar, ga er niet heen als je eigenlijk de voorkeur geeft aan doodgewone, 'boeren'gezelligheid in een simpel eetcafé'tje. Want dan zou je je misschien wel erg ongemakkelijk gaan voelen tijdens het eten, terwijl het heerlijke eten met de volste aandacht gegeten mag worden! Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Glad I found this blog. I was trying to get a better understanding of domain authority and this article gave me all of the info I need. thank you.
    Best Wedding photographer in jaipur
    Best seo company in jaipur
    call girls in jaipur

    BeantwoordenVerwijderen