donderdag 31 maart 2016

Fun with Food - part 5

Uit eten bij The Hunting Lodge in Rozendaal. Dat stond al een ruime tijd op mijn verlanglijstje. Ok, we hadden er al een keer een appelsapje gedronken op het terras, met prachtig uitzicht op kasteel Roosendael, maar dat telt niet echt. Nu hebben vriendjelief en ik er echt een diner genuttigd. Beetje vlot, maar verrukkelijk!
 
Nu moet ik er al wel bij vertellen dat we naar The Hunting Lodge gewandeld hebben, die betreffende avond. Dat is zo'n vijf kilometer. Als je dus spreekt over 'welke variabelen hebben eraan bijgedragen dat het eten zo lekker smaakte?', dan kan enige honger na een lange dag werken en een wandeling van vijf kilometer zeker niet ontkend worden.. Maar laat ik de avond chronologisch beschrijven.
 
We werden hartelijk ontvangen. Jas werd aangenomen en - opvallend - we werden naar onze plek gewezen door degene die onze jassen nog over z'n arm geslagen had. Meestal sta je of eerst nog even te wachten op het weghangen van je jassen of je wordt opgepikt door een andere medewerker die je naar je stoelen brengt. Dit was dus een snelle combivariant. Dat snelle kenmerkte sowieso de avond een beetje. Daarover zo meer.
 
De kaart werd ons gepresenteerd met daarbij de melding dat we het geplande 4-gangen menu nog uit konden breiden met een extra tussengerechtje. Dat deden we. Inclusief bijpassend wijnarrangement. Ik keek de kaart overigens bewust niet in, want ik hou ervan verrast te worden. We begonnen met een bubbeltje en kregen daarbij.. Ja, wat was het eigenlijk? De hele avond lang kregen we heerlijke gerechten voorgeschoteld, met leuke combinaties en spannende bereidingen op prachtig opgemaakte borden. Ik noem een tonijn, kalfstartaar, coquilles, eend, bananencake.. Maar daar lagen dan ook nog allemaal floefjes en toefjes en drapjes en crispies omheen, en zoals vaker bij een goed restaurant, wordt er bij het serveren van de borden uiterst snel én zacht uitgelegd wat je gepresenteerd hebt gekregen. "Voor u ligt een kort krokant gebakken tonijn met ... daarover een saus van ... afgemaakt met ... en daarbovenop ... Moge het smaken!" En niet dat ik dan nog even terugvraag wat de ober nou precies gezegd heeft; nee, da kannie. Niet in een fancy restaurant. Maar het was in elk geval allemaal erg lekker! De wijnen pasten ook prima. :)
 
Vreemd was echter wel dat het voor ons gevoel allemaal heel erg snel leek te gaan. Het was zeker niet zo dat met het ophalen van het lege bord het volgende gerecht al neergezet werd, maar - misschien mede omdat de gerechtjes niet zo heel groot waren - echt langdurig volkomen ontspannen genieten lukte ons niet helemaal. Maar ook dat kwam misschien door de wandeling vooraf?
 
Hoe dan ook, het mocht de pret zeker niet drukken. We hebben heerlijk gegeten, in een hele mooie lodge, en zijn geholpen door vriendelijke bediening. Wij gaan hier zeker nog een keertje heen, en nemen er dan gewoon bewust wat meer tijd voor! Of pakken simpelweg de taxi. ^_^

1 opmerking:

  1. Nice Post Dear! i like your article, thanks for sharing the information. Awesome images and content flow, i am also an content writer, write interesting and amazing articles
    Wedding photographer in jaipur
    Seo company in jaipur
    call girl in jaipur

    BeantwoordenVerwijderen