maandag 15 juni 2015

Fun with Fabrics - part 9

Fashion. Een boeiend iets. Wat is bijvoorbeeld de definitie van fashion? Een manier van kleden, om jezelf, je smaak en waar je voor staat te openbaren? Is fashion slechts een tijdelijke trend? Of is het 't tegenovergestelde van vintage?
Als je het drie zinnen achter elkaar opschrijft, is het in elk geval een beetje een raar woord.
Fashion. Fash Ion. Fas Hion. Fashion.

Momenteel is het Fashion Festival gaande in homecity Arnhem. Voorheen ook wel bekend als MOBA. Of nee, het is nu heel.erg.iets.anders, zegt de organisatie zelf. Na goed, of het nu wel of niet hetzelfde feestje onder een andere naam is: mode staat in het middelpunt. Afgelopen zaterdag was zo'n beetje de aftrap (voor mij in elk geval), met de Nacht van de Mode in homesmalltown Klarendal.

Nu moet ik eerlijk zeggen: ik was geen fan van de Nacht van de Mode. Elk jaar startte ik enthousiast mijn avond, maar moest naderhand concluderen dat die 'Nacht van de Mode' niets meer was dan winkels die hun openingstijden wat opgerekt hadden.
Er werd daarnaast wel wat georganiseerd met een vleugje fashion, food en funky-stuff eromheen, maar dat was vaak dusdanig rommelig geregeld, dat het resultaat niet noemenswaardig was.

Maaaar ik moet mijn altijd.oh.zo.kritische.mening nu toch echt even bijstellen :)
Het was zowaar een erg leuk avondje! Ok, ik heb slechts 4 verdwaalde bruidjes rond zien wandelen in de 'Bruidssafari', kon vanaf een mijns inziens vroege tijd geen voedsel meer bestellen op het terras van Goed.proeven (dat volgens de medewerkers heel beleefd 'VOL!!' was) en ik moest een klein half uur in de kou wachten op een catwalk, maar het resultaat mocht er zeker wezen!
Ik heb dit jaar inderdaad fashion (de hippe catwalk), food (oesters bij wijnhandel Pangkarra) en funky-stuff (poëet in bruidsjurk) mogen ervaren! Helemaal leuk waren de gesprekjes met de eigenaren van de winkels. Dus ja, zelfs in de verruimde openingstijden zag ik dit jaar een meerwaarde!

Los van al deze gezelligheid besloot ik dit jaar zelf een stapje buiten mijn comfortzone te zetten. Ik dacht: het is Fashion Festival; ik trek iets fashionables aan! En ja, dat is voor mijn doen heel wat, want ik ben het type 'praktisch doch ietwat vrouwelijk': broek, shirtje, met eventueel bij-kleur-passende armbandjes en een sjaal. Maar de magazines vertellen mij vaak dat dat eigenlijk niet (meer) kan. Tegenwoordig is het voor vrouwen tussen de 25 en 35 hip een rok tot net over de knie te dragen met daaronder sneakers.
Bbrr, niks voor mij, maar hé, het is Fashion Festival, dus hup: ik hees me er gewoon in!


Het resultaat: Ach ja.. Het was grappig voor een keer :)
Ik heb leuke noch nare opmerkingen gehoord over m'n outfit, dus het zal wel geen heel vreemde indruk achter hebben gelaten, denk ik.

Míjn definitie van fashion, na deze Nacht van de Mode? Af en toe een uitstapje buiten je comfortzone maken is prima en leuk, maar blijf vooral jezelf. Of je nou in een broek, boots of een bruidsjurk rondwandelt. De wereld is jouw catwalk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten