maandag 23 juni 2014

Fun with Fabrics - part 5

Jawel, het is weer eens tijd voor een Fun with Fabrics! En waarom? Omdat heel Nederland het momenteel leuk vindt om zich in de meest afgrijselijke kleur, te weten Oranje, te hijsen! Reden genoeg dus daar een blog aan te wijden :)
 
Nou vind ik oranje kleding eigenlijk per definitie niet zo mooi. Ten eerste vanwege de kleur van je huid. Je huid lijkt heel flets en grauw in oranje of je neigt zélf juist heel erg naar oranje. Zoals je vroeger als kind met een oranje potlood tekeningen van mensfiguren inkleurde.. Iets te ver doordrukken met het potlood en de persoon op je blaadje had een afstotelijk fel oranje gezicht.. No go!
Ten tweede omdat oranje dé kleur van Holland is. Nu is dat leuk. Met Koningsdag is dat leuk. Maar buiten die dagen om kun je bijna niet met fel-oranje de straat op. Moet je ook niet doen dus.
 
Maar los van de kleur - want eerlijk is eerlijk, een shirtje of rokje in zacht-oranje (wat dan weer een beetje neigt naar koraal) kán best leuk staan - heb ik nog meer redenen mijn vraagtekens te zetten bij die verkleedgekte momenteel. Want is er íets triester dan volledig verkleed te zijn, en dan bedoel ik écht over de top verkleed (lees: een man, in een mini-boerinnen-jurkje met kant en daaronder witte jaretels en een pruik op zijn hoofd met twee lange blonde vlechten en daarbovenop dan nog dat typische kanten mutsje. Zijn hoofd volledig geschminkt in rood, wit en blauw en ach, waarom ook niet, een toeter in zijn ene hand en om de andere hand zo'n piepschuim gevaarte in de vorm van een 'thumbs up' geschoven), en dán verliest Nederland.. 


Je wandelt het stadion, de kroeg, of het huis van je vrienden uit om naar je hotel/huis te gaan.. Met hangende schouders slenter je over de stoep, in je net nog zo zorgvuldig uitgekozen outfit.. Je stapt je auto, of nee, de bus in, want uiteraard heb je als een gek zitten drinken. Je realiseert je dat je naar bier en bitterballen ruikt en begint je te ergeren aan je eigen verschijning. Je trekt wat aan je jurkje, want nu je zo verdrietig en alleen in de bus zit, voel je je opeens wel érg naakt.. Je zakt met je hoofd in je handen en neemt een diepe zucht.. Je ging er toch écht vanuit dat ze dit jaar kampioen zouden worden..! Je tilt je hoofd weer op en realiseert je dat je hele gezicht geschminkt is.. Je handen zitten vol met een vervaagde mix van rood, wit en blauw. Je haalt je kapje en pruik van je hoofd, waardoor er een klein, ongemakkelijk randje niet-beschminkt voorhoofd zichtbaar wordt. Eindelijk, huis in zicht..
 
Dit scenario is niet leuk nee. Confronterend, maar wel voor veel landen werkelijkheid (vervang dan het Frau Antje-jurkje door bijvoorbeeld een Dirndl-jurkje, want Nederland zelf gaat uiteraard gewoon door!)..

Mijn oplossing: accessoires! Denk niet in kostuums en jurken, maar in kleine dingetjes. Een oranje bloemetje in je haar, oranje sieraden, een oranje sjaaltje, oranje sokken.. Jij een leuke avond in thema, en mocht het onverhoopt tóch misgaan.. dan stop je je accessoire in je tasje en kun je zonder gene naar huis! Want hoe trots wij leeuwen soms ook ogen; soms is het verstandig toch een beetje laf te zijn. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten