dinsdag 27 mei 2014

Scherm

Eindelijk. Eindelijk weer tijd voor een blog.

Dat heeft even geduurd, maar ik had het ook veel te druk voor een blog!
De maand mei is gewoonweg veel te vol!
Leuk vol, dat wel, maar toch.. vol..

Allemaal leuke dingetjes doen, verjaardagen, dagjes weg, vrijgezellenfeestje, fijne momentjes, huwelijksfeestje, en ja, dan reken ik de lekkere (en zeer benodigde) korte tijden van rust ook mee. Maar in korte tijden van rust schrijf ik geen blog..

Nu zou je denken; als je zó veel dingen te doen hebt, dan heb je toch ook ontzettend veel om over te schrijven? Genoeg inspiratie!
Maar nee, daar zit hem nu dus net het probleem. Als je té veel doet, dan weet je uiteindelijk niet meer wat je nou wilde schrijven.. En daarom zit ik nu al een half uur naar een grotendeels leeg vel (of nee, eerlijk is eerlijk; een leeg scherm) te kijken..

Kijken naar een schermpje.. Dat doet me denken aan een filmpje dat enige tijd geleden op Facebook en Twitter rondging. Over dat jongeren tegenwoordig alleen maar naar een schermpje kijken en de wereld om zich heen niet meer zien. In dat filmpje wordt dat feit lekker aangedikt door het tonen van een jongen die zijn ware liefde misloopt, vanwege het gestaar naar een schermpje. Kijk zelf maar even.En? Wat vond je er van?

Nu heb ik al vele reacties op dit filmpje gelezen en die zijn overwegend positief: 'eye-opener', 'prachtig', 'confronterend', 'indrukwekkend', et cetera...

En je ziet het al aankomen; ik vind het filmpje helemaal niks! Om de belangrijkste reden al, dat ik bijna 5 minuten lang naar een filmpje heb zitten kijken.. op een schermpje! En dat is blijkbaar helemaal niet de bedoeling! Volgens datzelfde filmpje!

Nu hoop ik bij zoiets dan ook dat je juist 'beloond' wordt door zo'n filmpje vroegtijdig af te zetten, maar nee hoor.. Een echte paradox dus.

Nu ben ik het overigens wel eens met de strekking van dat filmpje; ik vind ook dat zeker jongeren veel te veel tijd op hun smartphone (of tablet, of laptop, of pc) doorbrengen en veel te veel aandacht erin stoppen.
Dus inderdaad; klap die computer dicht en zet je telefoon uit!

Maar toch bedankt dat je dit blog nog even gelezen hebt! ^_^

Geen opmerkingen:

Een reactie posten