dinsdag 24 december 2013

Kerstwens

Oef, na 3 weken weer eens een blog schrijven blijkt niet zo makkelijk. Nu loop ik normaliter over van inspiratie en ideeën, maar nu.. niks! De enige inspiratie die ik lijk te hebben komt van, jawel, Disney.. In de afgelopen 3 weken ben ik namelijk 5 dagen aaneengesloten in Disneyland Parijs geweest en ik moet je zeggen: het was geweldig! Zeker aan te raden, zo net voor Kerst. Alles mooi in Kerstsfeer en zo..

Maar goed, dan kom je terug van die sprookjesachtige wereld en dan begint werk weer even, afgezien van de vrije Kerstdagen dan. En dat is zwaar, dat contrast. Alles in Disneyland Parijs is mooi en leuk en kleurrijk en lief en zacht en dan opeens zit je weer in je kantoor; alles is kaal en wit en strak en stil en zakelijk. Ja, dat is even wennen ja.. Maar die stilte geeft ook wel weer even tijd om na te denken. Terwijl ik naar de hagelwitte muren kijk, valt mijn oog op een - nog witter - whiteboard. Tussen wat pseudo-intelligente-maar-uiteraard-knetterzakelijke kriebels erop, hangt een blaadje met daarop de tekst: "No one is busy in this world, It's all about priorities".

Dat doet me denken aan goede voornemens. Welke prioriteiten stel je in 2014? Nu heb ik al wat mensen daarover gesproken; de meeste daarvan roepen heel stellig dat ze daar ab-so-luut niet aan doen, maar ik denk dat iedereen wel minstens een béétje nadenkt over 'wat volgend jaar te doen'. Daar hoeft natuurlijk niet direct het label 'goed voornemen' op geplakt te worden, maar toch. Een beetje bewustzijn kan nooit kwaad.

Het ergste is echter als mensen goede voornemens van je verwáchten, of eisen haast! "Goh, wat ga jij volgend jaar doen; meer sporten, minder eten?"

Die krijgt dus geen kerstkaart dit jaar van mij...

Nu vind ik dat sporten sowieso een beetje een wassen neus vaak. Kijk, nou zijn er mensen die echt goed bezig zijn, maar de meesten, tja, die neig ik toch een beetje te bestempelen als ietwat hypocriet. "Ik sport elke week minstens 1,5 uur, jij niet, en dat is slecht!", terwijl ze de 4 kilometer die ze van hun werk afwonen met de auto pakken en - nog erger - niet de trap pakken naar de tweede verdieping waar we werken, maar nee, de lift!

Maar nee, ik ga daar niet over zeuren, want het is Kerst. Kerst is een tijd van bezinning, vriendschap, samenzijn, etcetera. En daarmee is het ook een hele emotionele tijd. Zo heb ik al vele tissues weggesnoven bij het kijken naar It's a Wonderful Life, diverse Christmas Carols en gister de nieuwe Disneyfilm Frozen. En jawel, we zijn weer bij inspiratiebron Disney aangekomen..


Maar let wel, het zijn niet alleen de films van Disney die emoties bij me oproepen, maar vooral de mooie herinneringen aan de prachtige vakantie(s) in Disneyland Parijs.. Het samenzijn aldaar met mensen die onbeschrijfelijk veel voor me betekenen. Mensen met wie je kunt lachen, huilen, (écht) praten, noem maar op!

Inspiratie haal je dus niet uit een merk, maar uit de magie van vriendschap. Ik stel hierbij dus voor: kies maar één goed voornemen voor volgend jaar: koester je vriendschappen en schenk ze voldoende aandacht.

Fijne Kerst familie, vrienden, collega's en overige lezers!
Op naar een mooi en magisch 2014!

(zucht.. ik moet volgens mij echt stoppen met het kijken naar tissue-kerstfilms...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten